1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Donderdag 26 september 2024
Uitnodiging Robots in Business

Tijdens het jaarlijkse event Robots in Business neemt RoboHouse je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica en krijg je praktische handvatten om te beginnen met innovaties binnen jouw bedrijf. Bouwend Nederland verzorgt een van de break-out sessies.

Donderdag 26 september 2024
Cyberrisico’s verzekeren?

De BNL verzekeringen zijn altijd volop in ontwikkeling door een coöperatieve samenwerking tussen In-Staet en Howden in samenspraak met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie.

Donderdag 26 september 2024
Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen de nieuwste digitale dreigingen?

In een wereld waarin digitalisering steeds sneller gaat, is cybersecurity cruciaal geworden voor bedrijven van elke omvang. Vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB) is een geliefd doelwit voor cybercriminelen, omdat zij vaak niet dezelfde middelen of expertise hebben als grotere ondernemingen. Hoe kun je je bedrijf effectief beschermen tegen deze groeiende dreigingen?

Donderdag 26 september 2024
Eén of meerdere hubs in Breda. Kunnen we dat organiseren?

Op 23 september vond er een vervolgbijeenkomst Bouwlogistiek Breda plaats, met dit maal een projectbezoek om meteen maar de uitdagingen die werken in de binnenstad met zich meebrengen, van dichtbij te zien.

Donderdag 26 september 2024
Juridische, architectonische en technische aspecten specificeren met STABU

Op de hoek van het Schouwburgplein in Rotterdam bevindt zich het kantoor van ingenieursbureau Multical. Circa dertig collega’s werken hier aan projecten voor gemeenten, architecten, onderwijsinstanties, gezondheidszorg, vastgoedbeheerders, woningcorporaties en ontwikkelende aannemers. Eén van de specialiteiten is het vervaardigen van STABU-bestekboeken, vertelt directeur projecten René van Wijk. “Met STABU weet je zeker dat alle juridische, architectonische en technische aspecten van een bouwwerk tot in detail goed gespecificeerd kunnen worden.”

Donderdag 26 september 2024
Projectbezoek Y-ONG WarmtelinQ Den Haag

Woensdag 6 november is Y-ONG uitgenodigd voor een projectbezoek aan WarmtelinQ in Den Haag, een project van Gasunie en Heijmans. WarmtelinQ is een warmtetransportleiding waarmee warmte uit de Rotterdamse haven kan worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen.

Donderdag 26 september 2024
Invoering functie- en loongebouw: meer tijd voor zorgvuldige voorbereiding tot eind 2025

We begrijpen dat de invoering van het nieuwe functie- en loongebouw voor veel bedrijven een grote uitdaging is. Daarom hebben cao-partijen in onderling overleg een nieuwe invoeringsdatum vastgesteld op 31 december 2025. Dit biedt bedrijven meer tijd om de nodige stappen te zetten en het nieuwe systeem zorgvuldig te implementeren.

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.

Donderdag 26 september 2024
Nieuwe Schadelijke Stoffen Assistent nu beschikbaar

De Schadelijke Stoffen Assistent is nu beschikbaar voor alle bouw- en infrabedrijven. Met deze kosteloze tool kun je op een eenvoudige manier voldoen aan de registratie-eisen van gevaarlijke stoffen, zoals vereist door de Arbowet. Het instrument wordt nog verder ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan het 4-stappenplan van de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Donderdag 26 september 2024
Jouw werknemers gezond en veilig aan het werk! ArboDuo staat voor je klaar

Als ondernemer in de bouw en infra ben jij ervoor verantwoordelijk dat je werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen. Wil je hierbij voldoen aan de eisen die de Arbowet stelt rond het uitvoeren van jouw wettelijke arbotaken? Dan sluit je het wettelijk verplichte basiscontract af met een arbodienst, zoals ArboDuo. Wist je dat je jaarlijks tot 1 oktober jouw keuze voor een (nieuwe) arbodienst kenbaar kunt maken?

Donderdag 26 september 2024
In gesprek met Moniek Steegers over ISO 27001

Moniek Steegers, Lead Auditor ISO 27001 bij NCI Certificering, vertelt je in dit gesprek meer over informatiebeveiliging en de ISO 27001 certificering. Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker. De gevolgen van inadequate informatiebeveiliging kunnen groot zijn voor organisaties. Wat kan je als bouworganisatie doen? Is ISO 27001 certificering voor jou interessant, wat kan je verwachten en wat is de impact hiervan op jouw organisatie, Moniek geeft antwoord op deze vragen.

Woensdag 25 september 2024
Watermanifest aangeboden aan Tweede Kamer

De Maatschappelijke Watercoalitie, bestaand uit bouw, bedrijfsleven, techniek, natuur, de drinkwatersector, woningcorporaties, huizenbezitters, projectontwikkelaars, boeren, kenniscentra, recreatie en gezondheidsfondsen heeft het Watermanifest aan leden van de Tweede Kamer overhandigd. Volgens de coalitie doet het Kabinet-Schoof onvoldoende om aan de doelen van de Kaderrichtlijn Water te voldoen. Ze roept daarom de politiek op om meer urgentie te tonen en maatregelen te treffen om voldoende schoon water in de toekomst te garanderen.

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug